Strona główna » Krzewy owcowe » Agresty » Agrest krzaczasty Ribes uva- crispa 'Hnnomaki Green' zielony
Agrest krzaczasty Ribes uva- crispa 'Hnnomaki Green' zielony

Agrest krzaczasty Ribes uva- crispa 'Hnnomaki Green' zielony

Czas wysyłki: 10 dni

Koszt wysyłki: od 20,00 zł

Forma sprzedaży: Goły korzeń/ kapers

Wiek sadzonki: 2 lata

Wysokość sadzonki: 30-50

Podkładka: -

Czas wysyłki: od 3-5 dni roboczych

Cena: 14,99 zł

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
alt
      

 

Ribes uva- crispa 'Hnnomaki Green'
Owoce tej odmiany są zielone, średniej wielkości i mają delikatną skórkę, pokrytą włoskami. Dojrzewają one w połowie lipca i nadają się na przetwory, ale najlepiej będą smakować zerwane prosto z krzaczka. Koniecznie potrzebuje słonecznego stanowiska, aby owoce lepiej dojrzewały. Agrest najlepiej rośnie a co za tym idzie dobrze owocuje, na glebach żyznych, które są bogate w próchnicę.

Podstawowe informacje:
Barwa kwiatów: białe/ żółto- zielone
Barwa liści: zielone
Okres kwitnienia: kwiecień- maj
Okres owocowania: lipiec
Stanowisko: słoneczne lub lekko ocienione
Wymagania: najlepiej żyzna, piaszczyto- gliniasta gleba
Wysokość: ok. 1-1,5m

 
Uprawa agrestu
-Agrest najlepiej rośnie i owocuje na glebach żyznych, bogatych w próchnicę i spulchnionych. Dobre będą gleby piaszczysto-gliniaste, średnio wilgotne.
-Na glebach piaszczystych niezbędne jest częste podlewanie krzewów agrestu.
-Glebę wokół krzewów należy ściółkować korą sosnową, trocinami, torfem, granulowanym węglem brunatnym lub słomą. Ściółka użyźnia glebę, zatrzymuje w niej wodę oraz hamuje rozwój chwastów.
- Spożywanie agrestu pomaga w leczeniu takich schorzeń jak: reumatyzm, podagra oraz przewlekłe stany zapalne skóry.
-wywar z korzeni agrestu pomaga przy biegunce. Agrest znajduje również miejsce w kosmetyce
- rozgniecione owoce warto stosować jako naturalny peeling wygładzający cerę lub maseczkę na twarz.

 

alt

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

USTAWIENIA PLIKÓW COOKIES
W celu ulepszenia zawartości naszej strony internetowej oraz dostosowania jej do Państwa osobistych preferencji, wykorzystujemy pliki cookies przechowywane na Państwa urządzeniach. Kontrolę nad plikami cookies można uzyskać poprzez ustawienia przeglądarki internetowej.
Są zawsze włączone, ponieważ umożliwiają podstawowe działanie strony. Są to między innymi pliki cookie pozwalające pamiętać użytkownika w ciągu jednej sesji lub, zależnie od wybranych opcji, z sesji na sesję. Ich zadaniem jest umożliwienie działania koszyka i procesu realizacji zamówienia, a także pomoc w rozwiązywaniu problemów z zabezpieczeniami i w przestrzeganiu przepisów.
Pliki cookie funkcjonalne pomagają nam poprawiać efektywność prowadzonych działań marketingowych oraz dostosowywać je do Twoich potrzeb i preferencji np. poprzez zapamiętanie wszelkich wyborów dokonywanych na stronach.
Pliki analityczne cookie pomagają właścicielowi sklepu zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzi w interakcję ze sklepem, poprzez anonimowe zbieranie i raportowanie informacji. Ten rodzaj cookies pozwala nam mierzyć ilość wizyt i zbierać informacje o źródłach ruchu, dzięki czemu możemy poprawić działanie naszej strony.
Pliki cookie reklamowe służą do promowania niektórych usług, artykułów lub wydarzeń. W tym celu możemy wykorzystywać reklamy, które wyświetlają się w innych serwisach internetowych. Celem jest aby wiadomości reklamowe były bardziej trafne oraz dostosowane do Twoich preferencji. Cookies zapobiegają też ponownemu pojawianiu się tych samych reklam. Reklamy te służą wyłącznie do informowania o prowadzonych działaniach naszego sklepu internetowego.
ZATWIERDZAM
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
USTAWIENIA
ZAAKCEPTUJ TYLKO NIEZBĘDNE
ZGADZAM SIĘ